icon-arrow-right
Home Maak kennis met Dick van de Laar

Maak kennis met Dick van de Laar

Sinds 1 april heeft Volker Stevin Materieel een nieuwe algemeen directeur: Dick van de Laar. Hieronder stelt hij zichzelf voor:

 

Dick begon op 1 maart bij VolkerWessels als Directeur Logistiek. Kort daarna werd hij gevraagd als directeur van onze organisatie. “Eigenlijk best een logische stap na het vertrek van Harry”, vindt hij nu. “Mijn focus lag bij VolkerWessels op de verdere ontwikkeling van BouwHubs. En op het project MorgenWonen. Voor deze projecten wilde ik op termijn al samenwerken met VSM. Hoe kunnen we omzet binnen het concern houden: MorgenWonen heeft rupskranen nodig, VSM hééft rupskranen. En voor de bouwhub in Groningen is onze locatie in Hoogkerk ideaal. Die verbinding tussen VolkerWessels en VSM kan ik nu heel goed maken. Ik ken beide organisaties van binnenuit. Samenwerken, en het onderzoek daarnaar, staan bovenaan mijn to-do lijst voor VSM.”

 

Dick van de Laar

Wat zijn je eerste ervaringen bij VSM?

“Ik ben nu al onder de indruk van de inhoudelijk technische kennis die hier in huis is. En de mensen die bij VSM werken zijn enorm gemotiveerd om het beste te doen. Dat voel ik hier aan alles.” Om zo te beginnen, deze maand, in een leeg kantoor - dat was erg bijzonder, zegt hij. “Normaal zijn hier veel mensen aan het werk. Maar nu was het leeg. Gelukkig gaat het werk op de werf en in de werkplaats gewoon door. Anders zou het wel een heel stil begin zijn.”

 

Dick is 54 jaar. Hij is 25 jaar getrouwd, en hij woont in Vaassen. Een prachtige plaats, midden op de Veluwe. Net boven Apeldoorn. “Je begrijpt wel waarom ik daar graag blijf wonen. Er is daar genoeg ruimte voor onze grote hobby. Dat zijn onze paarden en honden.”

 

Waar mogen we Dick ‘s nachts voor wakker maken? “Nou, het liefst niet, ik ben erg gehecht aan mijn rust”, glimlacht hij. “Maar ik zeg wel altijd: als iemand hulp nodig heeft mag hij me altijd bellen. Dat geldt zowel zakelijk als privé. Mijn deur staat voor je open.”

+